Opinie o Limanówka / Wałbrzych

Jesteś tu: województwo - dolnośląskie, miejscowość - Wałbrzych

jakość
cena

Opinie

Najgorszy warsztat w Wałbrzychu. Wybitni naciągacze. Przy tym bardzo drodzy. Z daleka od nich.

2010-10-08 18:07:38
jakość:
cena:
Default_small
musan

Pan Antoni Limanówka to niezrównoważony cham i oszust.
Nie polecam tego warsztatu!!!

2010-12-30 21:28:10
jakość:
cena:
Default_small
Klient

Limanówka to straszny cham nie polecam tam zostawiac samochodu
polecam za to warsztat na podzamczu tam robi taki Michał wózowski chłop naprawde kumaty jesli chodzi o nissany a jezeli chodzi o ogól to polecam Grub-service tam każde auto wyjedzie jak nowe

2011-05-29 15:13:25
jakość:
cena:
Default_small
Magnat

Ja także nie polecam jak poprzednicy Pana Limanówki , niezrównoważony człowiek który uważa się za dyktatora jeśli chodzi o naprawdę aut , nie zna się a potem swoje niepowodzenia rozładowuje na kieszeniach klientów. Jeśli chodzi o dobre serwisy w pobliżu Wałbrzycha to tylko Grub-Service. Tam poczujesz się jak w 7 gwiazdowym hotelu w Dubaju , a zapłacisz jak za tuleje firmy maxgear. Polecam !!

2011-05-29 19:32:37
jakość:
cena:
Default_small
Madyt

UWAGA POTENCJALNY KLIENCIE! Po wizycie w "warsztacie" Auto Centrum Limanówka osobiście przekonasz się o słuszności obiegowej opinii (powszechnej zresztą nie tylko w samym Wałbrzychu): Limanówka - ZŁODZIEJ! Zatem przed wizytą radzę przeczytać cały post.

PO PIERWSZE: odwiedzając w/w "warsztat" z pewnością posiadasz pojazd, który wymaga naprawy. Tu zaskoczenie: dowiesz się, iż zepsuta część nie jest specjalnie droga, a koszt jej wymiany/naprawy - również akceptowalny, toteż zlecisz naprawę. Niestety Twoje dobre samopoczucie nie potrwa długo, gdyż po jej zlikwidowaniu zostaniesz poinformowany, że wcale nie poszło tak łatwo jak zakładano oraz że koszt naprawy znacznie wzrósł z powodu wielu komplikacji. Dlatego wymienisz kilka innych części, w związku z zaistniałą awarią, a do tego wszystkiego dowiesz się, iż w Twoim pojeździe wystąpiło multum innych awarii, które również zostały usunięte. Nieopisanym pozostanie Twoje zdumienie, gdy zobaczysz rachunek! Całkowity koszt naprawy wzrośnie często KILKUKROTNIE w stosunku do kwoty początkowej, na którą się zgodziłeś! A rachmistrzami właściciele są akurat wybitnymi! W Centrum Limanówka najzwyklejszy wkręt do blachy, którego cena rynkowa to dziesiąta część grosza potrafi kosztować 0,50 zł! Nie wspominając o innych artykułach... Części eksploatacyjne to najtańsze podróbki, które ulegną błyskawicznemu zużyciu, dzięki temu będziesz miał wątpliwą przyjemność wrócić do "warsztatu" i znów zapłacić za naprawę. Ceny markowych podzespołów natomiast są wyższe przynajmniej dwukrotnie. Zawsze możesz jednak sam kupić potrzebne części... Wtedy szybko przekonasz się, iż niestety nie pasują one do Twojego auta, choćbyś w nie wiadomo ilu katalogach sprawdzał, Limanówka i tak zamontuje swoją - dwa razy droższą część! Zdarza się, iż nawet o tym samym numerze katalogowym! Ale Twoja nigdy nie będzie pasowała... Materiał na osobny post stanowią sami mechanicy. Wspomnę tylko, iż zaledwie kilku z nich posiada odpowiednie kwalifikacje i umiejętności, większość natomiast to banda jełopów potrafiących jedynie walić młotem w co popadnie.

PO DRUGIE: jakże zatrwoży Cię stan Twojego pojazdu! Mniej istotnym jest fakt, iż samochód będzie zanieczyszczony zarówno w środku, jak i na zewnątrz wszelkiego rodzaju ciężkimi zabrudzeniami - typu smar, czy olej. Przerażą Cię natomiast liczne rysy powstałe w skutek naprawy, bo np. mechanicy opierając się o błotniki porysowali je zamkami kombinezonów, w które są odziani. Poza tym musisz się liczyć z tym, że w Centrum Limanówka powiedzenie "czas to pieniądz" nabiera głębszego znaczenia. W związku z tym Twój pojazd podczas przerwy w naprawie był wielokrotnie wypychany ze stanowiska warsztatowego i nikt się specjalnie nie interesował, czy napada do niego deszcz, lub czy ktoś go zarysuje.

PO TRZECIE: wreszcie na deser całkowicie zwali Cię z nóg absolutnie niezmierzone chamstwo, olewactwo, dyletanctwo i bezczelność właściciela. Dowiesz się, że to niemożliwe, by cokolwiek złego przydarzyło się Twemu autu w jego warsztacie, że porysowane już było i w ogóle chcesz go oszukać i naciągnąć. W przypadku jakichkolwiek obiekcji zostaniesz najzwyczajniej w świecie olany! Nikt nie zechce wyjaśnić zaistniałej sytuacji, zbywając Cię brakiem czasu i powtarzanym jak mantra: niemożliwe!

REASUMUJĄC: oniemiały, zatrwożony, zdegustowany, wyczerpany i wreszcie skrajnie rozwścieczony zapłacisz i udasz się do domu...powtarzając NIGDY WIĘCEJ! Jedyne co Ci pozostaje to pogodzić się z zaistniałą sytuacją lub wystąpić na drogę sądową, gdzie dochodzenie Twoich racji potrwa długie lata i skończy się pewnie umorzeniem sprawy...

WNIOSKI: jeśli chcesz chcesz zostać najgorzej w świecie obsłużony, zapłacić krocie za często niefachową naprawę i tandetne części zamienne, dodatkowo wykonać remont innych podzespołów, którego nie planowałeś i za niego też zapłacić krocie, jeśli chcesz by Twój samochód podczas naprawy uległ zniszczeniu, porysowaniu i zabrudzeniu oraz jeśli chcesz zostać sponiewierany, zmieszany z błotem, doprowadzony na skraj szaleństwa, jeśli chcesz by odezwał się w Tobie instynkt mordercy --> serdecznie zapraszamy do Centrum Limanówka! Takich emocji nie zaznasz w żadnym innym warsztacie, niestety nie będzie tanio... Gorąco polecam wszystkim masochistom!

Ja już sobie powiedziałem: NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!

2011-10-11 22:56:10
jakość:
cena:
Default_small
klient

witam prawde piszecie ,ostatno tam byłem ,posiadam 3 auta ,podam prosty przyklad,kupowałem czesci do t4 TDI,chcialem kupic swiece do starego opla,cena swiec wzrosła 2 krotnie ,130 zł za 4 szt,gdzie do t 4 w innym sklepie kupiłem za 55 zł 5 szt,za bardzo chca sie wzbogacic ,to tylko nakrótka mete .szkoda gadac jak doliczaja ceny mozna zesiwiec

2012-04-05 17:54:05
jakość:
cena:
Default_small
chart

na sklepie jest spiochu chary darek i bieszczad ta czworka jest najlepsza powiedz rocznik model i znajda wszystko - jedno jest niedobre ze antoni przepraszam pan antoni zle chlopakow traktuje

2012-06-23 19:02:31
jakość:
cena:
Default_small
maly spawacz

na alternatorach i rozrusznikach mają kumatego chłopaka z bosch serwice.

2012-06-24 18:40:46
jakość:
cena:
Default_small
marcin

nie pisze sie chary tylko harry szmaciarzu!!!!!!!!

2012-08-15 12:42:48
jakość:
cena:
Default_small
kupa

tak to fakt, że właściciel jest nieprzeciętnie gburowaty i chamski a na dodatek jak poprosiłem go kiedyś o paragon to mi powiedział że nie wyda go bo nie, a jak mam problem to moge mu zakupioną częśc oddać i mi kasę odda. Czy tak postępuje poważny przedsiębiorca? czy może PAN I WŁADCA który cały rynek wałbrzyskiej motoryzacji ma w kieszeni? Na pewno nie pojadę tam już wiecej nie tylko naprawiać auta ale i też na zakupy. po prostu przykro...

2012-10-29 07:24:22
jakość:
cena:
Default_small
olany klient

POPIERAM

2013-01-11 21:27:27
jakość:
cena:
Default_small
marcin

partacze w tej limanówce same cioty

2013-01-29 12:41:21
jakość:
cena:
Default_small
seba

A gdzie sie znajduje ten Grub-serwis

2013-01-29 17:56:43
jakość:
cena:
Default_small
matys

Kupiłem kiedyś tam poduszkę pod silnik MONDEO MK1; po zamontowaniu samochód zachowywał się jak czołg, przy próbie zwrotu części komentarz był jeden: zły montaż poduszki... brak słów, klient tak jest tylko do wydojenia i oszukania.

2013-03-06 17:34:52
jakość:
cena:
Default_small
Mondeo

Motłoch, partacze ogólnie szkoda gadać, jak się płaci to klient nasz pan lecz gdy dochodzi do reklamacji to zaraz zdziwiona ola, same problemy arcynaciągacze nie polecam nikomu, kosmicznie drogo i lipa, długi czas naprawy

2013-03-10 18:00:30
jakość:
cena:
Default_small
Klient

Niestety muszę przyznać , że obsługa w Serwisie Limanówka jest fatalna. Nie tak dawno mój tata miał styczność z synem Pana Limanówki. Trudno powiedzieć,żeby dobrze traktował swoich klientów. Mój tata , starszy człowiek został wręcz zakrzyczany przez młodego właściciela, nie ma szacunku do ludzi .Nadmieniam, że nie miał ku temu powodu. Bronił swoje nieudolstwo. Niech się cieszy ,że jeszcze ktoś do niego przychodzi, Ja z pewnością będę odradzała to miejsce swoim znajomym. Wizyta moja i mojego taty też była ostatnia.

2013-04-12 09:42:24
jakość:
cena:
Default_small
a

odradzam wszystkim tego warsztatu, po ich robocie wyjechałem z warsztatu gorszym samochodem jak do nich przyjechałem gdy wróciłem z reklamacją opowiedziałem mu co się dzieje a on do mnie powiedział z bardzo niekulturalnymi słowami, byłem potraktowany jakbym był śmieciem, radzę wam omijajcie ten warsztat z daleka ja już tam nogi nie postawie.

2013-04-18 19:22:23
jakość:
cena:
Default_small
bokser

Dzisiaj pojechałem wymienić opony do mojego żuka w trakcie renowacji dałem im felgi świeżo malowane u pana Lachowicza więc malowanie nie było tanie co powiedziałem na samym początku .Po założeniu pierwszej opony na feldze pojawiły się dwie mega rysy na pół felgi oczywiście nikt nie chciał się przyznać chciałem załatwić sprawę z mechanikiem ale mechanik mówił że tego nie zrobił .Po jakimś czasie przyszedł Rafałek i powiedział przywieź farby to ci zapackamy pendzelkiem to już opadłem z sił dali mi rabat na opony więc mówie dobra dajcie na flaszkę i jakoś przeboleje i wtedy Pan Rafał chyba stracił kontrole nad sobą wyzwał mnie od hu...i do kwadratu i takie tam masakra pracownicy też mieli do mnie jakieś pretensje że muszą zostać po godzinach w ogóle to W sie zamknijcie i zbierajcie truskawki w holandi bo do tego sie nadajecie

2013-04-26 19:40:26
jakość:
cena:
Default_small
żuk

Banda zlodzieji i partaczy na niczym się nie znają i do tego kradną rzeczy ze samochodu. Nie znają się na autach to są partole. Kroj jak cholera! I wmawiają ze zrobili duzo rzeczy a robią pierdole! . Jak się dzwoni do Rafała to nie odbiera i ma klienta w dupie. I wmawia kolosalne ceny na robotę. Nie dawajcie tam auta. BŁAGAM. nie.róbcie błędu. Rafał to stary policjant i myśli ze mu wszystko przejdzie. Zna się tylko na zmianie klocków hamulcowych. Pozdrawiam.

2015-04-09 20:14:32
jakość:
cena:
Default_small
marcin

Witam
chciałbym pochwalić pracowników tegoż warsztatu, którzy potrafią ODWROTNIE zamontować w samochodzie szczęki hamulcowe ;-) Chciałbym uchylić czoła pracownikom, którzy podczas 3 godzinnej wymiany szczęk, dobierają złe ze swojego katalogu :-), niszcząc tłoczki w bębnie stwierdzają że i tak musiałbym je wymienić, ucinając przewód hamulcowy, rabując osłonę pod rurą wydechową- przykrecają ją wiercąc dziury w podłodze, jak napisałem wyżej robią to źle. . . Wręcz tragicznie, gdyż tak mogla się skończyć droha powrotna z Limanowki. Za wymianę szczęk mialem zapłacić 100zl natomiast dzueki fachowemu rozpoznaniu moich zużytych czesci kwota wzrósł do 250zł za części, które mechanik sam zniszczył :-) ale wracając do tragicznych wydarzeń podczas powrotu do domu. Kiedy już dojechałem, bęben z jednej strony rozgrzany był do czerwoności, niczym hamulce w samochodzie WRC :-) koło jednym slowem gotowało się :-) po wykonaniu telefonu do najdroższych fachowców partaczy w mieście, kazano mi przyjechać z powrotem 20km. Więc wsiadłem w autko i uradowany że znowu ich zobaczę- wróciłem na warsztat. Co się okazało- natychmiast wjechałem na podnośnik, beben zrobił sie czarny, spalił się. Zapytałem o to co jeśli od temperatury posypie się łożysko, co jeśli szczęki dostały tak w du.ę?! Usłyszałem od Pana Rafałka L.- NE SZUKAJMY KWADRATOWYCH JAAAJ ;-) Jak sie zepsuje to sie wymieni. Na pytanie na czyj koszt nie odpowiedział nic... Po dłuższej rozmowie z panem L powiedzialem mu o co o nim myślę, o tym że przyjeżdża (ła) do tej pory do niego cała moja rodzina :-) na co odpowiedział- MO TO PO CO TU PRZYJEZDZASZ? Oraz: JA BYM JECHCAŁ ETAPI PO WYMIAMIE HAMULCÓW DO DOMU-wiec jeśli oddajecie tam auto uwazajcie bo trzeba najlepiej udać się na przeglad w celu rozpoznania co spartolili i jechać etapi żeby koła nie zgubić. Nie ma mowy nawet o odrobinie skruchy ;-) Więc jesli nie chcesz, aby Twoje auto po wyjeździe od mechanika było w gorszym stanie niż przed o za taką usługę płacić krocie, najlepiej jeździj tak szerokim łukiem aby nawet tam nie patrzeć :-)
Jestem bardzo oburzony cwaniackim i aroganckim podejściem tamtejszych pracowników a już na pewno właściciela, od ktorego nie usłyszałem glupiego: PRZEPRASZAMY

2015-09-23 07:49:57
jakość:
cena:
Default_small
Limanówko- nigdy więcej!

Dzięki wszystkim za przydatne opinie. Miałam niedługo oddać tam auto do naprawy. Po przeczytaniu Waszych opinii, rezygnuję.

2016-02-28 17:51:46
jakość:
cena:
Default_small
patka

Dzieki za opinie mialem jechac kupic i wymieniac tlumik ale obawiam sie ze zlodzieje i oszusci nie beda wiedziec gdzie go zalozyc

2016-08-14 22:07:30
jakość:
cena:
Default_small
Józef

z nich wszystkich

2016-08-22 19:32:23
jakość:
cena:
Default_small
chuje

Jechałem z Wrocławia do Wałbrzycha ,aby remontować mieszkanie .ogólnie pracuję w gastronomi ,w trasie zaczęło szarpać i ściągać z drogi ale to co jakiś czas ustępowało , oddałem do Limanówki tam powymieniali mi części na ok 1500 zł wszystko super byłem zadowolony że zmęczony po pracy wrócę naprawionym autem ,a tu w trasie powrotnej znowu mnie to spotkało, przez to zapłaciłem za lawete , powodem był przegub który sobie sam wymieniłem , dodam jeszcze że mówiłem mechanikom że to przegub i że takie były wskazania według użytkowników tego auta.
DLATEGO PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH OMIJAJCIE TEN WARSZTAT JEST WIELE INNYCH MAŁYCH I SUPER WARSZTATÓW W WAŁBRZYCHU
i dodam są to naciągacze no i chamy właściciel wyklinał do kobiety kiedy przyszła reklamować usługę ja byłem z paroma innymi osobami ale bez skutecznie cham i prostak, tam by mogła wpaść telewizja .. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!

2016-08-24 13:47:44
jakość:
cena:
Default_small
Mateusz

Omijać z daleka !!! Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami o tym warsztacie !!! Ceny części masakra . Mechanicy to może z paru by się znalazło ogarniętych reszta to nie wiem do czego ich porównać . Przy wjeździe na ten warsztat cena części i robocizny nie jest za tania ale też nie ma tragedii . Jak już przychodzi do płacenia robi się dwa a nawet trzy razy tyle . Jakość wykonywanych usług jak u mnie tragedia . Poprawianie po nich samemu w trasie na parkingu lub w innym warsztacie bo wina nigdy nie jest po ich stronie. Wymiana oleju a do silnika wchodzi 4 litry to u nich pięć , tak samo skrzynia . Wymieniam tarcze a tu zatarte zaciski i cena usługi dwa razy taka . Ok może i były ale za trzy tygodnie urwała mi się linka ręcznego. Mechanik do mnie zatarte zaciski i trzeba już kupić całe nowe . Cena u nich kosmiczna w sklepie połowa ceny . Nie wymieniłem i jeździłem z niby zatartymi aż do kolejnej wymiany klocków ale już gdzie indziej . O dziwo nic o zatartych zaciskach mowy w innym warsztacie nie było i śmigają już 6 lat za to linka co zimę zamarza . Zrobiłem zawieszenie całe wypadł mi stabilizator i poprawiałem go sam . Podczas wymiany oleju mechanik mi mówi że łożyska na mak personie są do wymiany a nawet nie dotknął auta . Ocenił to na oko jak je podnosił . Jak mu powiedziałem że u nich robiłem całe zawieszenie to jednak nie trzeba było wymieniać . Padł mi mechanizm wycieraczek z przodu . U nich 400 zł część i 300 zł robocizna bo to niby pół auta trzeba rozbierać . Wymieniłem sam w nie całe dwie godziny z kolegą na podwórku a część z allegro za 150 zł nową kupiłem . Ostatnio chcieli mi wymienić filtr paliwa w ramach innej naprawy . Liczyli sobie za to 180 zł gdzie filtr kosztuje już od 18 zł a za 45 jest ze średniej półki . Cała naprawa na początku miała kosztować 80 zł a w końcu wyszło 650 zł z filetem po rozmowie telefonicznej . Z filtra świadom o próbie zrobienia mnie w wała zrezygnowałem bo jeszcze zdążyłem z reszty już nie bo niby zrobili . Czyli powinienem zapłacić 470 zł a jak przyszło do zapłaty 560 zł . Do tego rozerwali mi osłonę pod silnikiem i nawet nie zrobili . Osłona nie była skręcona na wszystkich mocowaniach i sam to mocowałem i poprawiałem . Myślałem że ja tylko mam takiego pecha i zdecydowałem się obejrzeć opinie o tym warsztacie na Internecie i widzę że to u nich dzień powszedni . Czemu ja nie słuchałem innych znajomych jak mi mówili że tam się nie jeździ . Cuda mi opowiadali !!! Teraz wiem że mieli rację !!! Omijać z daleka . Chyba że ktoś ma firmę i chce generować koszty . He he !!!!

2016-09-12 20:00:23
jakość:
cena:
Default_small
Yoda

Mogłbym przepisać większość poprzednich opini, więc tylko napiszę "omijajcie szerokim łukiem"
Na marginesie takiego hama i prostaka,jak Rafał nie spotkałem jeszcze nigdy!!!

2016-10-31 20:46:38
jakość:
cena:
Default_small
gosc

New_review
New_review

Warsztat

  • adres

    Wieniawskiego 3, 58-314 Wałbrzych, woj. dolnośląskie

  • płatność kartą?

    nie

Jesteś właścicielem warsztaty? Zobacz jakie masz możliwości

Kontakt

  • captcha