Opinie o Feu Vert. Autocentrum (Szczecin) / Szczecin

Jesteś tu: województwo - zachodniopomorskie, miejscowość - Szczecin

jakość
cena

Opinie

Swietny warsztat! Obsluga bez zmruzenia oka i z usmiechem wykonuje "typowe" prace zwiazane z samochodem kazdej kobiety:) Ponadto rozsadne ceny i wszystko na czas. Polecam!!!

2009-08-21 13:18:02
jakość:
cena:
Default_small
Kierowca P.

0 z 1 osób uznało tą opinię za wartościową.

Oszuści! nabijałem klimę pierwszy raz po zakupie auta. Nabili owszem, wystawili rachunek - owszem, ale nie raczyli poinformować że klima zwyczajnie nie działa, a układ nie trzyma chłodziwa i dochodzi do wycieku !
Gorzej! Spytałem czy przypadkiem nie należy już wymienić tarcz hamulcowych z przodu. Oczywiście, że trzeba jak się dowiedziałem! Jakoś mi podpadli wiec się na wizytę i zmianę tarcz nie umawiałem od razu. Pojechałem gdzie indziej, gdzie dowiedziałem się, że z takimi tarczami to jeszcze co najmniej ze 20tys. km powinienem zrobić. Oszczędziłem dzięki temu 2x330zł +90 robocizna = 770zł, na które fuj(!)vert chciał mnie naciągnąć!
Stanowczo odradzam!

2009-11-18 08:01:07
jakość:
cena:
Default_small
wizzz

ten pozytywny komentarz to mechanicy feuvert sami sobie chyba napisali:) ten warsztat to czysta zenada, sam jestem mechanikiem z tym ze w troszke bardziej zaawansowanej branzy siedze o ktorej panowie z feuverta pewnie pojecia nie maja a mianowicie swapy silnikow i naprawde nigdy nie zdazylo mi sie nigdy tak klienta potraktowac.... tak wiec moja pierwsza przygoda z feuvertem zaczela sie w pewien zimowy niedzielny poranek, ggdzie w moim bmw podczas calej nocy driftingu na miescie wyrwala sie guma na wachaczu, a ze akurat wtedy dostepu do warsztatu nie mialem postanowilem do nich podjechac. panowie z fv pierw stwierdzili ze nie maja czasu po czym po dlugich namawianiach, gdyz musialem miec auto sprawne na drugi dzien zgodzili sie wkoncu. Pierwsza wpadka przy wjezdzie na podnosnik, moje bmw ma gwintowane zawieszenie i lezy bardzo nisko mimo tego mechanik kazal wjezdzac, skonczylo sie to polamana dokladka.. ale wjechala. Mechanicy zamiast przeprosic za dokladke zaczeli dziwne minki robic, ale akurat ze i tak zderzak na m technikowy mialem zamiar lada dzien zmienic to im to odpuscilem i powiedzialem ze nic sie nie stalo a to moj blad byl. jeden mechanik podszedl do autka i zaczal szukac przyczyny co jest nmie tak ze kolo lata w przod i tyl i... przyczyny nie znalazl, stwierdzil ze wszystko jest ok:) no to sam wszedlem pod auto i pokazalem mu co nie jest ok, znowu glupi usmiech:) czy tak sie pracownicy serwisow zachowuja? akurat tak sie skladalo ze gume na wachacz mialem juz wczesniej zakupiona bo wiedzialem ze stara sie konczy to od razu wyciaglem i dalem mu do zamontowania, a on stwierdzil ze oni tego dzisiaj nie zrobia... Spytalem dlaczego to glupie wymowki nagle... po czym jeden podszedl i po cichu powiedziale ze niedziela jest i chlopaki pie***ola temat bo tez chca odpoczac....wiec koszt robocizny (sprawdzenia przez samego siebie co jest nie tak) 40zl, auto nie naprawione i dokladka zderzaka ulamana. Tragedia!!!!!

2010-07-11 15:40:32
jakość:
cena:
Default_small
bmwteile

Dokladnie jak kolega mowi.Do panow z fv podjechalem raz przed otwarciem juz zeby szybko oponki w felgach zmienic.Felgi stalowe 15 cali i opona o profilu 50 do tego normalnie na wulkanizacji okolo 15zl i 20 minut roboty natomiast po otwarciu fv gosc stwierdzil ze mam przyjechac o 16 bo nie maja czasu teraz na co z kolega w smiech wpadlismy bo nigdy zaden mechanik tak by sie nie zachowal a tym bardziej niby serwisik.Aha gosc stwierdzil ze koszt bedzie 40zl gdy na scianie pisalko ze koszt 4 lacznie zamocowaniem na aucie 68zl.Skad wiec ta cena???No ale co przed warsztatem zaczelismy ich komentowac do samych siebie troche bo nas to urazilo i przyjechalismy o 16 a jakis debil wyskoczyl z warsztatu i stwierdzil ze mechanicy za 5 zl nie bd mi auta robic (bo tak ich wczesniej nazwalismy).Moje pytanie brzmi- czy warsztat zamiast przeprosic za swoj brak zorganizowania albo chec opieprzania sie pyskujac do klienta robi dobrze? Naprawde ci ludzie sami problemy sobie robia.A po tym co udalo nam sie zerknac jak patrzelismy z kolega jak samochody naprawiaja to tak jak kolega wyzej stwierdzil ZENADA.Wiecej chodzenia w kolko z kluczem niz roboty.Na 100% nie polecam.

2010-07-11 15:54:56
jakość:
cena:
Default_small
toczer

Powyższe dwie opinie dodano z jednego IP ... "Panowie" to naprawdę można łatwo sprawdzić ;-)

2010-07-12 09:16:04
jakość:
cena:
Default_small
administratorka

wiec tak:) jezeli chodzi o feuvert to lepiej traktuja swoich znajomych niz klienta, ceny sa bardzo wysokie i brak organizacji, podchodzac do pok nie ma czesto ani jednego pracownika mechanicy pierdola swoja robote bo jak to sie mowi czy sie stoi czy sie lezy kasa sie nalezy coz z takim podejsciem nic dziwnego ze maja malo klientow, nastepna rzecz to co za servis w ktorym nie ma ani jednego mechanika po szkole? kiedys to jeszcze kierownik warsztatu byl po szkole a teraz kompeltnie nikogo. przechodzac do rzeczy wiec tak przyjechalem z zagranicy swoim passatem b6 z anglii wiedzialem ze sa tarcze i hamulce do wymiany wiec musialem podjechac do jakiegos mechanika trafilem do feuverta tam powiedzieli mi ze nastepnego dnia od godziny 9 maja otwarte i zebym przyjechal beda mieli juz czesci takie jakie sa potrzebne zgodzilem sie bez wahania, lec teraz bardzo zaluje poniewaz musialem sie naczekac zeby panowie laskawie sie za niego wzieli, malo tego mialo byc wszystko ok ale okazalo sie ze nie bylo i dalej nie jest, po pierwsze nie wymienili mi tarcz ani klockow a po drugie musialem zaplacic za "probe" wymiany. ok godziny 18 stwierdzili ze niestety ale nie wymienia mi tych rzeczy bo zamowili nie te, i zalozyli mi stare postanowilem ze pojade do servisu vw audi zaplace drozej ale bd mial zrobione jak nalezy i sie nie pomylilem kazzali mi przyjechac nastepnego dnia i zrobili jak nalezy mechanik na servisie autoryzowanym mi powiedzialem ze jeszcze zalozyli nie tak jak trzeba bylo coz stanowczo odradzam

2010-10-04 11:51:51
jakość:
cena:
Default_small
josep1972

warsztat, który powinno się omijac z daleka ze względu na obsługę i stosunek do klienta. kupiłem tam opony i pan zapewniał mnie, że wymiana gratis. w kazdym, nawet najmniejszym punkcie sprzedaży opon wymiana wtedy jest za darmo!!! jak sie okazało za wymianę musiałem zapłacić 95 zł. - za kazde koło 20 zł plus wentyle, ale nie nazywa się to tam wymianą ogumienia tylko wyważaniem koła. jak zwał tak zwał, ale wg to mnie to właśnie nazywa się w podrzędnym wulkanizatorze wymianą ogumienia w aucie. umówiony byłem na godzinę 15. byłem o 14.50 pan w obsłudze kazał mi przyjść za 40 minut. jednak jak zjawiłem się po 40 minutach to auto nie było zrobione i czekałem jeszcze całe 40 minut. auto na podnośniku i żywego duch wokół, tylko panowie spacerujący na papierosku. niestety przykład typowego polskiego cwaniactwa. pan mógł od razu powiedzieć, że wymiana kosztuje 25 zł od koła i że trzeba czekać półtorej godziny. człowiek byłby zdrowszy. nie polecam

2010-10-20 16:37:04
jakość:
cena:
Default_small
klient

Pierwszy i ostatni raz tam byłem. Postanowiłem pilnie wymienić akumulator w dieslu mojej żony, gdyż rano po dużym mrozie już nie kręcił (staruszek był). Efekt pośpiechu był taki, że słono przepłaciłem. Taki sam aku kosztuje ok. 100 PLN mniej, jak się później okazało. Nie spodziewałem się, że cena będzie najniższa, ale takiej przesady po prostu się nie spodziewałem. Przestrzegam więc innych przed tą firmą.

2010-12-20 00:22:20
jakość:
cena:
Default_small
PW

Najlepsi w Mieście...;)

2011-05-08 22:08:40
jakość:
cena:
Default_small
Michu

Kilka razy dałam się nabrać na tych "fachowców". Tak to jest jak zależy komuś na czasie. Za pierwszym razem stukało mi coś w kole przednim, najczęściej przy skrętach. pojechałam żeby sprawdzili co. Debile pojeździli moim autem, później sprawdzali podwozie, ale oczywiście nic nie stwierdzili i 40zl skasowali. Za nic;/ ( pojechałam do diagnosty i od razu znalazł problem). kolejnym razem wymieniałam pasek rozrządu z pompą. Podali mi cene, ale powiedzieli, ze moge ja jeszcze negocjować po wymianie. Zgodziłam się bo znowu mi zależało na czasie. kiedy przyjechałam po odbiór auta, oczywiście nie było mowy o negocjacji ceny. Niestety trafili na wredną babę i po 30 min kłótni ze mną zwątpili.
NIE POLECAM TYCH PARTACZY!!!!!

2011-07-14 19:41:47
jakość:
cena:
Default_small
aga

Moin zdaniem zakład jest ok. Juz drugi raz naprawialem u nich auto i nie mam zastrzezen. Chyba nie mogę być wyjatkiem, a negatywne opinie moze wystawiac konkurencja, która jak wiadomo nie spi.
Pierwszy raz wymianiali mi koncowki drazkow stabilizatora, nastepnym razem tuleje stabilizatorow oraz łaczniki.
Przy tej drugiej wizycie rozwiazali moj kolejny problem ktory objawial sie stukaniem przy przyspoieszaniu tak jakby jakis metalowy element wpadal w rezonans. Z usterka ta jezdzilem jakies 30000km i w innych zakladach odnosze wrazenie ze z lenistwa nie zidentyfikowano usterki, mowiono zebym jezdzil bo skoro przejechalem juz tyle km to nie powinno to byc niz niebezpiecznego. Tutaj, prosze bardzo okazalo sie ze koło pasowe z tlumikiem drgan bylo uszkodzone, przy okazki pasek klinowy PK i rolka napinacza szumiala, co slyszalem, ale nie wiedzialem gdzie i nei bylo to cos co by az tak mnie zaniepokoilo. Wszystko w calkiem przyzwoitej cenie. Nie musze chyba dodawac ze jestem teraz szczesliwy ze ucichlo to klepanie szczegolnie i jest juz dobrze. Polecam zakład.

2011-10-01 16:43:29
jakość:
cena:
Default_small
Marcin

Witam niestety odwiedziłem ten warsztat kilka razy za każdym razem zostawiając sporą kwotę. Moja opinia jest taka: 90% napraw wykonanych bardzo solidnie (sprawdzone w innym warsztacie), ceny o jakieś 15-20% za wysokie za usługi jakie wykonują, ale może jest to przypadłość dużych sieciowych zakładów. Oczywiście można negocjować cenę, ale tylko w drobnym stopniu. Zdarza się że nie informowali o naprawach jakie robią po czym na koniec doliczali sobie do rachunku coś ekstra. Jeżeli mam czas to wybieram inny warsztat, a jeżeli zależy mi na czasie to wybieram Feu Vert . Kolejny minus to to że nie informują o zakończeniu naprawy trzeba samemu wielokrotnie dzwoniąc dowiadywać się na jakim etapie prac są.
Za
- profesjonalizm: 4 na 6 punktów,
- ceny: 3 na 6,
- jakość usług: 4 na 6
Sami oceńcie czy ich wybierzecie.

2012-05-13 12:39:15
jakość:
cena:
Default_small
młody t

Tragedia wymieniłem tam alternator podobno był po regeneracji a były wymienione tylko diody co się okazało jak po pół roku padł . Ceny dość wysokie . Szczecin ma wiele lepszych i tańszych warsztatów , teraz omijam ich szerokim łukiem.

2012-07-14 15:11:49
jakość:
cena:
Default_small
Mom

Co prawda jest to Warszawa, ale firma ta sama. Opony sprzedaje się tak jak pod tym linkiem http://marudziarz.blogspot.com/2012/09/feuvert-firma-ktora-kamie.html

2012-09-15 20:23:41
jakość:
cena:
Default_small
anty

Totalna porażka. nawet przy wymianie oleju popsują samochód. a po pół roku pęka uszczelka pod filtrem oleju. nigdy więcej.to tylko tak w skrócie. nie stać mnie na takiej naprawy.

2013-02-05 19:47:54
jakość:
cena:
Default_small
kirowca12

nie polecam. Trzy razy byłem i za kazdem razem zawsze jakieś hece. Niesteyt nie ma Szczecinie warsztatów do późna otwartych gdzie mogę ze uwagi na prace podjechac i zrobic naprawe i jestem skazany na nich. Jeśli ktoś zna inny to chętnie zmienie. 1. raz wymiana w przednim zawieszeniu: łącznika stabilizatora -uszkodzili przewód do ABS. 2. raz wymiana sondy lambda. Nie mieli klucza do wykręceina to rozebrali połowę auta niszczą jedną z osłon. 3. wymiana osłony przegubu i jak się okazało bez nasmarowania przegubu.... NIE POLECAM I RADZE OMIJAĆ

2013-04-10 00:22:13
jakość:
cena:
Default_small
jace

UWAGA!!!! NAPOMPOWALI MI WSZYSTKIE KOLA NA 4,1 BARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-04-18 06:01:47
jakość:
cena:
Default_small
calab

Załoga Feu Vert w Szczecinie na ul. Ku Słońcu to zorganizowana grupa oszustów, którzy zdążyli nabrać wprawy w robieniu ludzi w balona, tak stwierdzam po przebytych doświadczeniach z tymi ludźmi. Usługa "oszustwo" jest u nich przeprowadzana sprytnie i profesjonalnie. Wszyscy uśmiechnięci i sprawiający dobre wrażenie, a za tą bezczelną zasłoną mają na sumieniu niemałe pieniądze niewinnych ludzi. Żeby nie być gołosłownym oczywiście przytoczę mój przykład:
Pierwszego dnia przyjeżdżam do Feu Vert i kupuję akumulator VARTA-y za ponad pół tysiąca, biorę go ze sobą a wymianę umawiam na następny dzień, bo nie było terminu. Następnego dnia przyjeżdżam, oddaję kluczę, wychodzę i czekam na tel (miało być max. 40 minut). Po godzinie ciszy przychodzę a moje auto nie ruszone, nikt się nim nawet nie zajął, jak spytałem co jest grane ładnie przeprosili i gdy czekałem w sklepie wymienili akumulator. Gdy odebrałem auto okazało się że komputer oraz radio zostały całkowicie zresetowane, a więc już tutaj Feu Vert mnie oszukał, bo obiecali zmienić akumulator na podtrzymaniu, tak aby cały czas podawać prąd do komputera, aby nie resetować jego ustawień, ale to jeszcze nic.
Po przejechaniu 90 km do domu zaglądam pod pokrywę, aby sprawdzić co za akumulator został zamontowany w moim samochodzie, i tutaj okazuje się, że ZAMIAST AKUMULATORA ZA PÓŁ TYSIĄCA ZŁ, KTÓRY ZAKUPIŁEM, ZAMONTOWALI TAŃSZY FIRMY FEU VERT I OCZYWIŚCIE WSZYSTKO ZATAILI. Załoga Feu Vert sądziła chyba, że może mnie oszukać tak po prostu, chyba myśleli, że nie sprawdzę co zostało zamontowane. Podczas rozmowy przez telefon z zastępcą kierownika Feu Vert przekonywali mnie, że to pomyłka, bo mój akumulator, który kupiłem dzień wcześniej nie pasował do mojego auta. Powiedzieli że mechanik nie wiedział, że już zakupiłem akumulator i wziął ze sklepu tańszy, który niby pasuje do tego auta i zgłosił to do pracownika pracującego przy komputerze... Oczywiście to jawne oszustwo, bo po odebraniu auta płaciłem tylko za wymianę akumulatora i nic mi nikt nie mówił abym miał płacić za jakiś akumulator. Po tym jak odjechałem nikt do mnie nie zadzwonił, że zaszła jakaś pomyłka czy coś w tym stylu. Poza tym obsługa sklepu pamiętała mnie jak dzień wcześniej kupowałem mój droższy akumulator, i jak odbierałem auto też wszyscy wiedzieli o co chodzi. Feu Vert z premedytacją zamontował mi tańszy sprzęt w (chyba) nadziei, że ujdzie im to na sucho. Po rozmowach zwrócili mi pieniądze, z których mnie okradli, oczywiście po mojej interwencji i po telefonach oraz po osobistym pojawieniu się ponownie w ich warsztacie.

Trzymajcie się z daleka od tych krętaczy i oszustów, wcześniej wymieniali mi olej silnikowy, boje się teraz jeździć, bo nie wiem co mi wlali do silnika...

2016-11-18 00:09:25
jakość:
cena:
Default_small
oszukany

Słabizna, uczą się naprawy na twoim samochodzie. Żenada!

2017-01-26 22:04:46
jakość:
cena:
Default_small
Lion

Nie potrafią wymienić żarówki w Fiacie Punto. Po godzinie "walki" mechaników zrezygnowałem... OKROPNOŚĆĆĆĆĆ.

2017-02-14 20:52:50
jakość:
cena:
Default_small
ptasiek

New_review
New_review

Warsztat

  • adres

    Ku Słońcu 67, 71-046 Szczecin, woj. zachodniopomorskie

  • płatność kartą?

    nie

Jesteś właścicielem warsztaty? Zobacz jakie masz możliwości

Kontakt

  • telefon stacjonarny

    (091) 432-96-50

  • captcha