Opinie o Takada / Białystok

Jesteś tu: województwo - podlaskie, miejscowość - Białystok

jakość
cena

Opinie

Założyłem instalację gazową w Skodzie Felicji.Od początku po dluższej jeżdzie z jednakową prędkością auto zaczynało przerywać i tracić moc. Pomimo trzykrotnej wizyty w serwisie nie mogą usunąć usterki a ponadto winią za to układ elektryczny i paliwowy auta ,chociaż na benzynie auto sprawuje się bez zarzutu .Zamontowano elektronikę firmy "LECHO" i albo jest ona wadliwa albo mechanicy mają za małą wiedzę o tym co robią. Klient jest totalnie olewany i zbywany byle czym .Nie polecam tego warsztatu ,chyba że ktoś lubi kłopoty,tym bardziej że cena jest taka jak u innych.

2010-06-23 18:32:25
jakość:
cena:
Default_small
piomal1974

Założyłem gaz do Audi A4, samochód jeżdził bez zarzutów do zmiany filtrów, po zmianie zaczł palić 15litrów gazu, gdzie wcześniej palił 9-10. Przy jeżdzie na trasie gaz samoczynnie wyłanczał się, po zajechaniu do firmy zaczeli oni mówić że to nie wina wymiany filtrów ale podłączyli samochód pod komputer jednak po tej ich ingerencji samochód wogule przestał jeżdzić na gazie. Po dodaniu gazu silnik natychmiast przełacza się na benzynę. Sama obsługa pozostawia wiele do życzenia same gbury jak by wszystkie rozumy pozjadali. Przy zakładaniu gazu obsługa miła, a przy każdej kolejnej wizycie mechanicy tylko warczą zamiast udzielić informacji i zbywają cię aby dać im spokuj. Nie polecam tej firmy nikomu, wzyscy znajomi którzy założyli tam gaz skarżą się na to samo obsługa do dupy, a sama instalacja super do przejeżdzenia około 15-20tysięcy km potem sie sypie, a firma umywa ręce i olewa klienta.

2010-11-17 09:16:37
jakość:
cena:
Default_small
mar

Mechanicy do dupy-a szczególnie blondynek.Jak będzie szukał kiedyś pracy ..Zapamiętam Go?

2010-12-22 19:05:37
jakość:
cena:
Default_small
marg

Wymiana jednego filtra od gazu - 50 zł
Obsługa niemiła, próbuje wyrwac tylko kase za nic.
Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-01-27 23:05:08
jakość:
cena:
Default_small
radio eska

Podaje suche fakty:
-Na założenie instalacji musiałem czekać ponad tydzień
-Auto było do dyspozycji ponad 24 h
-Ustaliłem z instalatorem możliwe miejsca instalowania przycisku sterującego, zaworu do tankowania i rodzaju i wielkości butli.
-Podpisałem wstępna umowę kredytową na 10 rat na 0% (nie możliwe bez opłaty za prowadzenie kredytu 140 zł)
Otrzymałem:
-Zainstalowano zbiornik 33l (27l gazu), choć ustaliłem wcześniej że swobodnie wejdzie butla 45l
-Przycisk sterujący zainstalowano "w bardzo dostępnym miejscu dla instalatora" ale w żadnym z trzech miejsc które wskazałem
-Listwę zaworów gazowych zainstalowano tak że nie można bez częściowego demontażu dostać się do filtra oleju
-Po zatankowaniu na stacji shell i po przejechaniu 198 km wskaźnik pokazał rezerwę (zużycie gazu ponad 10l/100km gdy na benzynie nawet zimą w mieście nie przekraczał 8l/100km)
-Praca silnika po rozgrzaniu jest "nierówna" "krztusi się"
-Instalacja (wtrysk moc ok 80 KM) kosztowała 2400zł + opłata za prowadzenie kredytu 140zł
Ja byłem naiwny ale Wy nie popełnijcie tego błędu!!!

2011-05-03 20:45:00
jakość:
cena:
Default_small
naiwny

Banda tępaków a szczególnie ten mały blondas. Ludzie nie zakładajcie tam instalacji

2011-06-02 20:05:33
jakość:
cena:
Default_small
antytakada

osobiście bardzooo NIE POLECAM!! Ci ludzie nie znają się na tym co robią. Nie wiem jakim cudem zdarzają się takie cuda, że im się coś uda, ale uwierzcie mi to jest przypadek jeden na milion!! Nie mam w zwyczaju pisywać komentarzy, ale ta firma tak mnie zbulwersowała, że stwierdziłam, że opowiem o tym wszystkim!! Straciłam przez nich kupę kasy. Źle dobrali mi instalację gazową, byłam u nich co 2 dzień a oni że nic nie poradzą że auto będzie tak chodziło (kicha, prycha, nie chce przyspieszać, maksymalna prędkość 100 km/h, duże spalanie, skaczące obroty, wiecznie gasnący silnik) a przecież przed założeniem gazu nie było z nim problemu!! Szok! Nie dajcie się wrobić jak niestety ja to zrobiłam!! Takada to najgorsza firma z jaką się spotkałam!!

2011-07-17 16:52:25
jakość:
cena:
Default_small
ja

Totalna porażka. Instalację zamontowałem tam prawie dwa lata temu, a mimo to regularnie jeżdżę na regulację, bo "Panowie" nie potrafią wyregulować. Najgorsze jest samoczynne przełączanie się na benzynę, zamulenie samochodu, nieregularne obroty no i to spalanie. Po regulacji jest dobrze na kilka dnia i tak w kółko. Szczerze odradzam. Obsługa nieprofesjonalna.

2011-08-23 06:36:03
jakość:
cena:
Default_small
Klient

Takada to faktycznie banda kompletnie nie mająca pojęcia o tym czego się podejmują. Kolejki mają i owszem, ale do poprawek tego co już spartolili. Byłem u nich z reklamacjami już nie liczę ile razy, ręce opadają, zwalają winę na świece, kable...... wszędzie widzą nieprawidłowości tylko nie w swoim partactwie. Jeśli nawet jedno naprawią to i tak spierdolą kolejne. Ręce opadają. Żyć z nimi ciężko a zabić nie można. Powinno się im zabronić montowania instalacji gazowych.

2011-10-12 17:54:17
jakość:
cena:
Default_small
czapa

założyłem instalację w trzecim samochodzie
auta sprawują się bardzo dobrze
nigdy nie miałem problemów
obsługa miła
polecam

2011-10-26 06:57:29
jakość:
cena:
Default_small
marek

Takada do banda partaczy też jak u kolegi wyżej pogubiłem się w liczbie awarii wynikających z ich amatorszczyzny nie potrafią wyregulować tego co zakładają do auta i za każdym razem winny jest cały świat tylko nie bubel który zamontowali . Według mnie działają na zasadzie średnio inteligentnych małp które potrafią wyjąć kilka zabawek z pudełka ale jak trzeba to skalibrować to po zawodach , dno i wodorosty tak bym podsumował . A i reklamują się hamownią faktycznie trafne określenie

2012-01-06 19:20:30
jakość:
cena:
Default_small
oszukany

Warsztat mogę polecić z pełną odpowiedzialnością, narzekających jest i będzie, zagazowałem u nich już dwa samochody swoje i nigdy nie było problemów, zagazował też u nich auto mój tato, tez nie miał problemów. Wiadomo, że zdarzy się , że trzeba po tygodniu do montażu jechać na wyregulowanie czy też dokręcenie czegoś, tak jest jak i tak będzie. Chłopaki w warsztacie mili i w porządku, w trakcie eksploatacji niejednokrotnie jeździłem na przeglądy, zawsze profesjonalna obsługa.

2012-01-12 06:23:51
jakość:
cena:
Default_small
AD

nie polecam, do każdego samochodu montują ten sam zestaw bo najtańszy, a nie każdy samochód jest przecież taki sam, czesci instalacji trzeba dobrać indywidualnie do silnika, a u nich jeden schemat i ma działać a jak nie to: ten typ tak ma. Ta ich reklama codziennie po 10 razy jest juz co najmniej denerwująca zamiast zainwestować w szkolenia to pakują kase w reklamę. Po montażu zaoszczędzone pieniądze wydasz na wycieczki na ul. Maczka celem słuchania jaki to masz zepsuty samochód a jaką dobra instalację.

2012-01-14 14:50:10
jakość:
cena:
Default_small
karol

Widzę, że co najmniej kilka komentarzy ociera się o totalną ignorancję( nie wiem co jest na rzeczy, ale moja racja jest najmojsza i znam się lepiej niż ludzie zajmujący sie tym od kilku lat). Cóż, owszem, mieli nieudane przygody z elektroniką Lecho i wadliwymi reduktorami Magic, ale uczą się na błędach i nie kupują już najtańszego ścierwa dostępnego na rynku. Sam siedzę w branży lpg i znam realia tego zawodu. Nie raz i nie dwa otrzymałem "nie do końca sprawne auto" do zagazowania a potem były pretensje, że gaz nie chodzi jak należy. Większość ludzi wymaga niestworzonych rzeczy. Czasami bywam w Takadzie i z moich obserwacji wynika, ze podejście do klienta jest bardzo w porządku. Ale postawcie się na ich miejscu, przyjeżdża klient z reklamacją i zamiast spokojnie wytłumaczyć wrzeszczy, ze coś zepsułeś. Jeśli ktoś nie jest miły to niech nie oczekuje czerwonego dywanu...

2012-01-20 21:28:14
jakość:
cena:
Default_small
Reg

Popieram wiekszość postów na temat tej firmy,tez swego czasu zamontowałem gaz u nich.,To była porażka,naszczeście udało mi się autko sprzedać , Miałem dosyć niekompetencji tych ala fachowców. Nie polecam, chyba że masz dużo wolnego czasu na częste wizyty u nich w warsztacie.Proponowałbym zbiorowe zażalenie do pewnego organu, to może się wkońcu nauczą ,że pieniądze łatwo brać ale trzeba też umieć wykonać za nie robotę a nie chrzanić

2012-02-03 18:41:00
jakość:
cena:
Default_small
aDAM

NARESZCIE KTOS MI DOBRZE WYREGULOWAŁ GAZ

2012-02-07 14:35:42
jakość:
cena:
Default_small
OPEL ASTRA1.8

BYŁAM TAM WCZORAJ:)
PRAWDZIWI CUDOTWÓRCY ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE;)
PRZEMIŁA OBSŁUGA;)

GORĄCO POLECAM;)

2012-05-08 07:48:21
jakość:
cena:
Default_small
MAZDA

Dobry serwis ciężkich przypadków , dobrze dobrane instalacje , myślę że większość negatywów pochodzą do ludzi którzy chcieliby wszystko a nie mają zielonego pojęcia o robicie

2012-05-16 20:19:26
jakość:
cena:
Default_small
mazda mx-6

O kurde,chciałem tam założyć instalke LPG .Po tych postach widzę że TAKADA to zły pomysł.

2012-05-21 17:24:34
jakość:
cena:
Default_small
renault

Audi A6 4,2 V8. Montaż instalacji w firmie TAKADA to porażka... świecący się check engine, brak mocy na gazie i spalanie 60% większe niż benzyny przy bardzo delikatnej jeździe. Mechanik przy reklamacji powiedział tylko - "Ale w czym problem, przecież świetnie chodzi" - widząc auto tylko na biegu jałowym na postoju... Po ekspertyzie w innym zakładzie - instalacja źle wyregulowana, rozbieżności w składzie mieszanki o ponad 25%, elektronika LECHO to jedna z najsłabszych, wtryskiwacze MagicJet, mimo że na początku są ok zużywają się bardzo szybko, a za instalację policzyli ponad 5000zł...

2012-05-30 08:08:27
jakość:
cena:
Default_small
Audi

Byłem u nich raz. Pierwszy raz kupiłem auto z gazem i gdy pojawił się problem to zajechałem tam po poradę (usłyszałem reklamę w radio). Nikt nie chciał posłuchać pracy silnika ani nie sprawdzili jaka jest instalacja. Powiedzieli mi, że winna jest elektronika silnika i należy wymieniać wszystko aż zacznie działać prawidłowo a jeśli nie pomoże to znaczy, że auto nie jest odpowiednie do gazu. Posiadam peugeot 306 z 1996 roku

2012-10-21 18:55:16
jakość:
cena:
Default_small
gucio

założyłem instalację w czerwcu
toyota camry 2.4
dopłaciłem za koreańskie wtryski hana
elektonika włoska king
powiem jedno
jeździ idealnie

2012-10-24 20:11:38
jakość:
cena:
Default_small
barcik

Auto zagazowane mazda 626 1.8 90KM przy spokojnej jeździe w trasie pali 6,5l lpg elektronika lecho sprawdza się super od 3 lat nie regulowana nie ma map sensora ani inny zbędych pierdół któe chciano mi wcisnąć gdie indziej , moze są troche zaganiani ale w moim przypadko super , polecam

2012-10-29 21:22:09
jakość:
cena:
Default_small
Mazda

W takadzie jest Taka oraca ktos nizej ładnie do opisał.. jak wstawidz gaz wszystko cacy kultura.. gdy zaczynaja sie problemy z autem to banda idiotów i kretynów nic nie umieja. ludzie jak czytacie te opinie nie bierzcie odpowiedzialnosci za tych pajaców. wstawic gaz to oni pierwsi. lecz zrobic aby auto nadawało sie do prawidłowego uzydkowania to ostatni.. reklamuja sie mocno to prawda lecz w tej reklamie ani słowa prawdy nie ma... powiem tak szef i jego pajacyki nic nie sa warci! zlodzieje i nieroby

2013-02-01 09:47:37
jakość:
cena:
Default_small
Vw!

http://www.takada.pl/ otwierajcie ten link a zobaczycie bande pajaców nierobów którzy tylko zarabiaja na cudzej niewiedzy... nic nie potrafia na napewno załozyc instalacje gazowa do naszych aut!

2013-02-01 09:54:50
jakość:
cena:
Default_small
hehe

W Takadzie zagazowałem 4(cztery)samochody-Audi 80 które miałem.Znają się na rzeczy,jeśli były jakieś usterki usuwali je na gwarancji i auto jeżdziło jak należy. Profesjonalne podejście do klienta,znają temat,nie zdzierają pieniędzy za byle pierdołe.Przed montażem poprosiłem żeby zawór do tankowania był w miejscu wskazanym przezemnie-zostało to wykonane.Ogólnie jestem zadowolony z ich usług i podejścia do klienta.Jeśli komuś ta firma i wykonywane przez nią usługi nie pasują to niech szuka innej(np na osiedlu Bagnówka okolice poprawczaka -tam was orżną z kasy i powiedzą spier....j).

2013-02-05 07:37:38
jakość:
cena:
Default_small
awaw

potwierdzam bylem tam poraz ostatni to banda debili i partaczy umieja wziasc pieniadze i to wszystko wszystko inne winne tylko nie ich partactwo i chamstwo zwlaszcza jeden maly gówniaż i mam naddzieje ze kiedys go na ulicy spotkam zaobaczymy jaki wtedy bedzie cwany i odwazny

2013-04-19 18:55:44
jakość:
cena:
Default_small
matt

New_review
New_review

Warsztat

  • adres

    gen. Maczka 60, 45-697 Białystok, woj. podlaskie

  • płatność kartą?

    nie

Jesteś właścicielem warsztaty? Zobacz jakie masz możliwości

Kontakt

  • telefon stacjonarny

    (085) 654-70-65

  • simple_captcha.jpg